sunnuntai 11. toukokuuta 2014



Valheita ja lisää rocd valheita 


ROCD aivot on kuin Pinokkio. Se tykkää kertoa valheen ja siellä täällä lähettämällä vääriä viestejä. Ainoa ero on, että nenämme ei kasva ja se tekee vaikeaksi erottaa valheet. Joskus voimme nähdä nenän kasvavan, kun ahdistuksemme nousee...
ROCD aivomme lempi valheita ovat mm:
"Jos olen viehättyt muista ihmisistä, niin silloin en rakasta poika-/tyttöystävääni" - Fyysinen vetovoima ja viehättyminen on osa ihmisenä olemista. Se ei ole mikään nappi, jonka voi painaa päälle ja pois. Valintamme on rakastaa puolisoamme.
"Jos löydän oikean ihmisen, en koe enää ahdistusta"- Toinen ihminen ei voi aiheuttaa ahdistusta. Se johtuu aivoistamme ja miten ne tulkitsevat mahdollisen vaaran.
"Tunnen aina ahdistusta poika-/tyttöystäväni lähellä, se täytyy tarkoittaa että parisuhteessamme on jotain vikaa" - vastaus tähän on sama kun edellisessä
"En tunne enää mitään, sen täytyy tarkoittaa etten rakasta häntä“- Ihastumisen tunne haihtuu jonkin ajan jälkeen. Tämän lisäksi ei ole ollenkaan tavatonta, että ihminen joka on hyvin ahdistunut kokee olonsa henkisesti turraksi, eikä kykenee tunemaan positiivisia tunteita.

"Miksen tunne enää sitä erityistä tunnetta. Ehkä tämä ei ole enää oikein."
- Halu tuntea tietyllä tavalla ei ole realistista. Esim. ensisuudelma ei ole sama asia, kun tuhannes suudelma.

Ja paljon lisää....

Näissä valheissa on ainoastaan yksi totuus. Aivosi haluaa pitää kiini märehtimisestä ja analysoimisesta. Tämä ei tule ratkaisemaan rOCD ongelmaasi, se vain pahentaa sitä. Ainoa tapa voida paremmin on pysäyttää tämä kierre. 

4 kommenttia:

  1. Moikka Rosie!
    Oon ollu koko päivän ihan ällikällä lyöty. Menin ahdistuksissani googlettamaan tunteiden ailahteluista liittyen parisuhteeseen, ja löysin termin rocd. (oon ennenki ettiny netistä tukea mutta en oo tuohon törmänny aiemmin) Aivan kaikki siinä täsmäävät minuun. Tuntuu että olisin jossain unessa, koska oon kokenu olevani aivan yksin maailmassa näissä tuntemuksissani! Ei kellään oo ollu tämmösiä lähipiirissäni, joten todella outolintu oon kokenu olevani. Hävettää edes puhua näistä kellekään kun kyllähän kaiken Kuuluisi parisuhteessa tuntua siltä ja siltä jnejne... Oon miettinyt että voisko sulle pistää sähköpostia tms? luin että facebookissa on joku ryhmä, mutta en oo ollu vuosiin facessa.. Ajattelin että olen varmaan ens viikolla yhteydessä yhteen psykoterapeuttiin, jonka luona oon eri juttujen takia pari vuotta sitten käynyt juttelemassa..

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Kiva että löysit tänne! Tiedän itse hyvin miltä tuntuu löytää tietoa jostain, josta kuvitteli olevansa ainoa maailmassa. Voit toki kirjoittaa minulle s-postia. Lue ensin postaukseni "miten valita ocd-terapeutti"ennen kun valitset terapeutin. OCD on hyvin erityislaatuinen sairaus, ja tarvitsee tietynlaista hoitoa. Fb:ssä on ryhmä, mutta en suosittelisi sinne menoa,koska siellä keskitytään vain oireisiin, eikä paranemiseen. Toki ymmärrän, että vertaistuki on tärkeää, mutta ehkä se riittää sinulle jos olemme yhteydessä? Suosittelen myös lukemaan alkuperäistä blogia jos englanti sujuu.
    www.relationshipocd.com

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksestasi! En nyt löydä täältä mistään sun mailiosoitetta... :) ?
    - sama

    VastaaPoista