sunnuntai 11. toukokuuta 2014



 PUNNITSE VAIHTOEHTOSI


ROCD:ssa ihmiset tykkäävät velloa oireissaan ja käydä läpi mielessään uudestaan ja uudestaan erilaisia kauhuskenaarioita. Teemme tätä sen toivossa, että löyäisimme vastauksen, jonkun jota emme ole ennen tulleet ajatelleeksi. Ja tämä senkun jatkuu ja jatkuu...Tämä ei ole kovin hyvä tapa  jos haluat voida paremmin. Todellisuudessa sinulla on vain kaksi vaihtoehtoa:
Vaihtoehto 1 - Jatka samaa mitä olet tähänkin asti tehnyt -> märehdi ongelmassa ja lisää tulta pesään.
Tämä on vaihtoehto, jonka osaamme parhaiten. Jatkuvaa ajatuksten pohtimista, analysointia, joka aiheuttaa lisää ahdistusta ja kehää, jolle ei näy loppua. Tämä todella pahentaa rOCD:ta. Se voi luoda uusia kompulsioita kuten tunteittensa jatkuvaa tarkkailua. Tämä ei pidemmän päälle ole hyväksi, koska se tekee meidät aina vain ahdistuneemmiksi, masentuneiksi ja tunne tasolla olo voi olla hyvinkin turta. Mutta siitä huolimatta jatkamme sitä. Siksi kutsuisinkin sitä pakkomielteeksi.
Vaihtoehto 2 - Yritä toista tapaa –> sitoudu muuttamaan ja katkaitsemaan rOCD:n noidankehä.

Voidaksemme paremmin, meidän täytyy kokeilla erilaista lähestymistapaa. Ensimmäinen askel on sitoutua muuttamaan omia käyttäytymismalleja, ajatuksia ja toimintoja.  Meidän on helppo saada tarvittavat työkalut sen tekemiseen, mutta jos emme sitoudu päivittäiseen muutokseen, emme koskaan pääse tavoitteeseemme. Kaikkein vaikein osa muutosprosessissa on juuri sitoutuminen. Sinun täytyy olla hyvin vahvatahtoinen, että pystyt tekemään sen. Se johtuu siitä, että se tulee viemään aikaa saavuttaaksesi tuloksia, ja kaikki mitä kokeilet, ei välttämättä tule toiminmaan. Jotkut asiat voivat auttaa nopeastikkin, toiset taas hitaammin. Tämän hyväksyminen on tärkeintä sitoutumisessa.

Harjoitus:

Pystytkö identifoitumaan ajatuksiisi, toimintoihin ja käyttäytymismalleihin, jotka pahentavat rOCD oireitasi ja  rOCD:n aiheuttamaa noidankehää?

Pystytkö tunnistamaan positiivisia tapoja onnistua katkaisemaan kierre?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti