keskiviikko 23. huhtikuuta 2014








Kuinka parantua rocd:sta


“Happiness is not something ready made. It comes from your own actions”Dalai Lama
OCD:en ei ole valitettavasti vielä tänäpäivänä keksitty täydellistä parannuskeinoa. Siihen on kuitenkin lukuisia keinoja onnistua hallitsemaan oireita ja pystyä elämään onnellista elämää. Itse olen oppinut paljon ja en ole vapaa oireistani, mutta olen kuitenkin ottanut askelia parantumisen tiellä. rOCD on vahvistanut parisuhdettani, vaikka se oudolta saattaakin kuulostaa. Olen kiitollinen rOCD:lle siitä, että ilman sitä en olisi oppinut ymmärtämään kuinka väärinymmärtänyt olin rakkauden ja parisuhteen. 

Voin olla onnellinen tässä ja nyt, koska päätän niin.
Ennen kun ryhdymme kartoittamaan hyödyllisiä vinkkejä ja parannuskeinoja rOCD:en taltuttamiseen, meidän täytyy ymmärtää kolme tärkeää perjaatetta onnistuaksemme:

Periaate 1 – Saat sen, mitä olet valmis antamaan
Sinä olet ainoa ihminen, joka olet vastuussa mielenterveydestäsi ja on sinun tehtäväsi löytää keinoja paranemiseen. Voit käyttää siihen avuksesi ammattiapua. Hyväksy vastuusi. Se vie paljon aikaa ja rohkeutta saada itsesi kuntoon. Et voi olettaa voivasi paremmin, jos et ole valmis pistämään siihen omaa panostasi. Ja kova työ palkitaan aina.

Periaate 2 – Se vie aikaa parantua

Hyväksy että muutos vie aikaa ja se missä olet nyt on varmasti vaatinut tietyn effortin, eikä mikään ole tapahtunut nappia painamalla.


Principle 3 – Hyväksy nykyhetki
Hyväksy jokainen päivä niinkun se on. Elä hetkessä. Ei ole mitään mitä voisit tehdä menneisyydellesi, ja ei ole pointtia murehtia liikaa tulevaisuudesta. 
Seuraavat postit tulevat sisältämään hyödyllisiä vinkkejä, neuvoja ja harjotteita, joita voit käyttää työkaluina rOCD:sta paranemiseen. Idena ei ole lukea ne läpi nopeasti ja parantua nopeasti, sen sijaan antaa sinulle idea siitä missä asioissa sinun tarvitsee tehdä töitä. Toivon mukaan ne auttavat sinua luomaan oman "paranemissuunnitelmasi"
Kotiläksy
1) Printtaa tietoisen läsnäolon /mindfulnessin sitaatti esim. – “Elä nyt tässä hetkessä" ja laita se johonkin missä näet sen päivittäin.
2) Huomaa miten eläminen tulevaisuudessa, itsesi vertaaminen muihin ja liian korkeiden tavotteiden asettaminen (ja syyttää itseäsi siitä ettet ole vielä siellä) ei auta sinua olemaan tässä hetkessä.
3) Tee jotain päivättäin joka saa olosi paremmaksi esim. lataa lempimusiikkiasi soittolistalle ja kuntele niitä vaikkei sinua huvittaisikaan.
4) Katso aikataulujasi ja mieti onko jotain miten pystyisit hidastamaan tahtia ja vähentämään stressiä. Stressi tunnetusti pahentaa OCD-oireita.

3 kommenttia:

  1. Hei! Hyviä blogauksia! Täällä toinen rOCD:stä kärsivä...

    VastaaPoista
  2. täällä kanssa yks _ehkä_ ROCD:stä kärsivä.. Saanks mä kysyä Aliced onks sul diagnosisoitu ja käytkö jossain terapiassa?
    Ei oo pakko vastata jos et halua, mielenkiinnosta vaan kun en itse oikeen tiedä mihin suuntaan mennä ja mistä voisi apua saada...

    VastaaPoista
  3. Hei. Mahtavaa että tämä blogi tavoittaa muita rocd:ta sairastavaa. Motivoi kirjoittamaan lisää postauksia. Lisätkää s-posti osotteenne "seuraa blogia"-kohtaan,niin saatte ilmoituksen s-postiinne kun uusi posti on kirjoitettu:)

    VastaaPoista