lauantai 30. tammikuuta 2016

HAASTATTELUITA ROCD:sta

Dr. Guy Doron on israelilainen paykologi, joka on tutkinut ja tutkii tiiminsä kanssa rOCD:ta.
Sivulla www.rocd.net löytyy heidän tutkimuksiaan. Eräs rOCD:ta sairastava teki Guy:stä haastattelun.
http://theocdstories.com/podcast/dr-guy-doron-talks-about-all-things-rocd-how-to-beat-it/

Myös ystäväni Epifania sairastaa rOCD:ta ja hän on pitkällä omassa paranemisprosessissaan. Hän antoi myös haastattelun rOCD:sta ja hänen omista kokemuksistaan.

https://m.youtube.com/watch?v=TSWLbCA-blE

2 kommenttia:

  1. Hei! Mulla on nyt reilun kuukauden ajan ollut todella ahdistunut olo. Kaikki alkoi yhtäkkiä, kun aloin yhteishaun vuoksi miettimään tulevaisuutta ja mahdollista opiskelua eri paikkakunnalla kuin poikaystävä. Tästä seurasi ajatuksia mm. eroon liittyen. Lisäksi aloin pohtia rakkauttamme toisiamme kohtaan, olemmeko onnellisia, voisiko asiat olla paremmin jne. Pelkään eroa, mutta samalla ahdistun myös siitä, jos emme sovikaan yhteen, ja yhteiselo ei toimisi. Ahdistun ahdistuksesta.
    Aiemmin minulla ei ole ollut lainkaan tämänkaltaisia ajatuksia, ja olen ollut umpirakastunut. Hän on ensimmäinen poikaystäväni, ja olemme seurustelleet pian neljä vuotta. Pelottaa kauheasti, ettei tämä ahdistus lopu. Välillä se on poissa, ja tulevaisuuden ajattelu hymyilyttää. Päivittäin iskee kuitenkin myös ahdistus. Haluan silti nähdä poikaystävääni, ja olla hänen kanssaan. Hän on tällä hetkellä armeijassa. Hetkinä, jolloin ei ahdista, ihmettelen, miten voin edes ahdistua tällaisista asioista.
    Mitä meinaat, onko tämä normaalia kasvamiseen liittyvää pohdintaa, vai onko kyse ROCD:sta? Olen harkinnut jo e-pillereiden lopettamista, ja ellei se auta, niin terapiaa. Tämä syö energiaa kaikelta, ja pääsykokeetkin ovat tulossa. AHDISTAA.

    VastaaPoista
  2. todella lohduttavaa oli löytää tämä blogi ja tietoa asiasta. vaikka postauksia oli vähän. Onkohan kirjottaja parantunut? tai voiko tästä parantua? Itselläni burnout ja siitä seurannut ahdistuneisuushäiriö ja nyt on ollut näitö kamalia pakkoajatuksia puolisoon liittyen. Ihan kamala kevät ä. nyt koitan rämpiä eteenpäin. Terapia alkamassa ja lääkitys toivottavasti saadaan kohdilleen.

    VastaaPoista