torstai 7. elokuuta 2014



3 asiaa, jota on hyvä välttää paranemisprosessissasi

Ajattelin, että kun annan ihmisille työkalut, he pystyisivät "fiksaamaan" ongelmansa. Ehkä se oli hieman naivia minulta, koska sinun täytyy vielä oppia, miten käyttää niitä työkaluja. Tämä on vaikeaa ilman koulutettua terapeuttia ja hänen antamaa palautettaan paranemisprosessistasi. Mutta minä en ole terapeutti. Ninpä minä voin vain jakaa sen, minkä olen itse oppinut. Haluaisin jakaa 3 asiaa, joita ei pitäisi tehdä. Kolme yleisintä virhettä ihmiset tekevät(ja mitä minä olen tehnyt), kun he yrittävät voida paremmin:



1 – Ajatella, että voit ratkaisa ROCD- ongelmasi mielelläsi.
“ Jos vain pystyisin selvittämään, että rakastanko kumppaniani, niin pääsisin tästä tilanteesta pois." Ja näin jatkat samaa rataa, ajattelet tuntikausia, analysoit tilanteita ja tunteitasi jne jne...viikot kuluvat, kuukaudet ja jopa vuodet. Putoat aina uudestaan samaan kuiluun, jota aivosi sinulle tekevät.
No.2 – Ymmärtämättä sen eroa, että kyse ei ole parisuhteestasi ("R") vaan OCD:sta.
Ei ole olemassa taijanomaista vastausta, miten voittaa ROCD. Itseasiassa pahinta mitä voit tehdä, on yrittää "fiksata" parisuhteesi ("the R") OCD:n sijasta. KAIKILLA ihmisillä on parisuheeseen liittyviä epäilyjä, ongelmia ja kysymyksiä. Hyviä ja huonoja hetkiä. Sinä yrität ratkaista sen osan sinusta, joka on normaalia. Kaikilla ihmisillä ei ole OCD:ta. Tämä on se puoli, joka sinun pitäisi yrittää ratkaista.  OCD puoli. Se puoli, joka on aiheuttanut sinulle ahdistusta ja turtana olemista, kuihduttanut tunteesi ja olevan negatiivinen elämässäsi. Parisuhteesi ("the R") oli se puoli, joka toi sinulle onnellisuutta ja iloa.
No.3 – Et haasta tarpeeksi itseäsi, vaan ajattelet, että on tulossa se "ahaa"-hetki ja sitten kaikki on hyvin.
Toistan itseäni. Ei ole olemassa taijanomaista vastausta ROCD:een. Se ottaa paljon aikaa ja päivittäistä työtä sinun puoleltasi. Itse tiedän vain kaksi ratkaisua: lääkitys ja terapia (mm. CBT/ERP/Mindfulness) . Jotkut tarvitset molempia, joskus eivät.
On vuosi 2014. Haasta itsesi parantamaan ainakin 1% ROCD:stasi. Yksi askel kerrallaan. Ole käsivällinen itsesi kanssa. Asiat tulevat paranemaan! Minä olisin menettänyt upean kumppanini jos olisin antanut ROCD:n pilata parisuhteeni. Se melkein tapahtui, mutta kumppanini seisoi rinnallani keskellä hulluuttani. 
Haastan sinut vuonna 2014
1) Lue tämän blogin neuvoja ja ota selvää ROCD:sta hyvistä lähteistä kuten rocd.net ja relationshipocd.com. Tai kirjoita minulle. Yritä opettaa aivosi uudenlaiselle ajattelulle. Mutta ole myös armollinen itsellesi.
2)  Yritä tuoda mindfullnessia elämääsi esimerkiksi menemällä jollakin mindfullnesskurssille tai kuuntelemalla näitä levyjä, mitä linkitän tähän. Ne ovat valitettavasti englanniksi, mutta youtubesta löydät myös suomeksi Tietoisen ja hyväksyvän läsnäolon harjoituksia.

Haluaisin kovasti, että joku teistä kirjoittaisi "vierailijan artikkelin" tähän blogiin 3 kuukauden sisällä. Olen iloinen jos voin auttaa sinua siinä. En voi pakottaa ketään siihen, sinun täytyy tehdä se itse. Mutta sinä voit voida paljon paremmin, kunhan vältät näitä kolmea virhettä.
Tässä on video mindfullnesista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti